המאכל האיטלקי, האהוב והמוכר שהרבה ישראלים לא היו מוותרים עליו גם עבור מנת שווארמה. אומנם זה אכן הרבה יותר קל לזרוק את שקית הפסטה אל הסיר הרותח, אבל בעיקר עכשיו כאשר ישנה עליית מחירים במחלקת הפסטות, כדאי שתכירו את השיטה להכנת פסטה ביתית בקלות שתחסוך לכם הרבה ולא תאמינו איזה הבדל טעמים קולינרי.
רגע לפני שאתם כבר מתחילים לפזר את הקמח ברחבי המטבח ולהכין את הבצק, חשוב שתכירו קצת את הפסטה יותר לעומק. אנחנו לא מדברים על היכרות כמו של אייל שני והעגבניות, אלא ידע בסיסי לחלוטין שאף יעזור לכם משמעותית בהכנת הפסטה והגעה לתוצאות הטעימות ביותר.
אז לכל מי שעדיין לא יודע ומכור לפחמימות, פירוש השם "פסטה" באיטלקית הוא בעצם בצק! כן, יש בכך הרבה הגיון כשחושבים על זה. הפסטה הפכה לפופולרית בעולם בגלל קלות ההכנה שלה, מכאן שאין לכם מה לחשוש מקושי בהכנה ביתית, אנחנו מבטיחים לכם שתופתעו מרמת הפשטות של כל תהליך ההכנה.
עם השנים החלו ליצור עוד ועוד צורות וגדלים של פסטות, המגוון איפשר בישולים מיוחדים והתאמה של סוגי הפסטה לתבשיל. הכוונה היא, שעבור רוטב שמכיל בשר לדוגמא, שמתקשה, יש להכין פסטה בצורת צדפים, על מנת שהאטריות בעצם יאספו אותו. עבור רוטב על בסיס עגבניות, ניתן להשתמש בפסטה רחבה שלאטריות יש שטח פנים גדול יותר והן מתאימות לרוטב שמנוני.
לכל מרכיב בתהליך ההכנה ישנה משמעות חשובה, נתחיל מהקמח שצריך לבחור בסוג מיוחד המתאים להכנת פסטה, קמח העשוי מחיטת דורום יצור עבורכם בצק המתאים בדיוק להכנת פסטה. לפסטה עשירה יותר, מומלץ להשתמש בעיקר בחלמון של הביצים ובבצק עצמו לשים מעט שמן זית על מנת שהבצק לא יתייבש.
כל מה שאתם צריכים כעת, זה מכונת פסטה שתעזור לכם בייעול העבודה וביצירת בצק פסטה מדהים ולחיתוך מושלם. וכמובן שאת המרכיבים הבאים (עבור 4 מנות): 300 גרם קמח, 3 ביצים טריות, 4 כפות שמן זית וכפית מלח.
כעת, כאשר יש בידכם את הסוד ההתחלתי, הגיע הזמן להזמין מכונת פסטה ולהתחיל ליהנות ממגוון סוגי פסטות טריים בטעמים נפלאים. אל תאשימו אותנו כשהחברים לא ירצו יותר לאכול פסטות בחוץ ויזמינו את עצמם אליכם ליהנות מפסטה ביתית אמיתית.
© 2021 כל הזכויות שמורות לחברת mapaumatza